Zprávy a novinky

  • Jednání o konkrétní pomoci pražským podnikatelům

    31.03.2020 / Aktuální téma

    Aktuální peníze pro živnostníky, řešení svízelné situace v nájemních vztazích, nemožnost práce pro řemeslnou a jinou podnikatelskou sféru, stop veřejných zakázek a potřeba ustavit na úrovni hlavního města skupinu, která bude usilovat o hospodářské řešení dopadů epidemie Covid19 – to vše jsou hlavní témata pokračujících jednání s vybranými politickými představiteli Magistrátu hl. m. Prahy.

  • Nouzový stav - COVID 19 - právní dopady a ochrana III.

    30.03.2020 / Aktuální téma

    Ekonomické pobídky. Česko řeší, jak zabránit prudkému útlumu ekonomiky. Kvůli šíření koronaviru platí nouzový stav, který má přímý dopad na podniky z mnoha odvětví tuzemského hospodářství. Odborníci proto vedle opatření, jejichž cílem je zvýšit ochranu zdraví všech obyvatel České republiky, začali řešit i možnosti, jak zabránit obrovským ekonomickým škodám. Vláda proto postupně představuje jednotlivá opatření státních kompenzačních balíčků.

  • Pandemie koronaviru – zatěžkávací zkouška i pro pražské podnikatele

    26.03.2020 / Aktuální téma

    Ve čtvrtek 26. března se na půdě Hospodářské komory hl.m.Prahy (HKP), kterou zastupoval místopředseda představenstva, Petr Michal a ředitel Úřadu komory, Zdeněk Kovář, uskutečnilo jednání se zástupci Magistrátu hl. m. Prahy, konkrétně s Jiřím Pospíšilem, předsedou pražské TOP 09 a předsedou regionálního sdružení ODS, Tomášem Portlíkem na téma pomoci pražským podnikatelům.

  • Nouzový stav - COVID 19 - právní dopady a ochrana II.

    25.03.2020 / Aktuální téma

    Odpovědnost za škodu a její náhrada v souvislosti s pandemií koronaviru; praktický právní manuál

  • Nouzový stav - COVID 19 - právní dopady a ochrana I.

    19.03.2020 / Aktuální téma

    Povinnost zaměstnavatele; Dopady překážek na straně zaměstnanců; Dočasný pokles potřeby pracovní síly; Převedení zaměstnanců; Vyšší moc...co to znamená a jak se s tím vypořádat se dočtete níže.

  • Aktuální informace pro podnikatele v souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19

    13.03.2020 / Aktuální téma

    Hospodářská komora ČR nadále jedná s čelnými představiteli státu, se kterými diskutuje možná opatření ve vztahu k českému hospodářství. Současně projednává vhodné a účelné kompenzace pro podnikatele a živnostníky, kteří v důsledku koronavirové infekce a návazných nucených preventivních opatření jsou výrazně limitováni ve svých ekonomických aktivitách.

  • Preventivní opatření s cílem snížit rizika spojená s šířením infekce koronavirem

    10.03.2020 / Aktuální téma

    Hospodářská komora hl. m. Prahy (HKP), která je zřízena ve smyslu zák. č. 301/1992 Sb., přijala preventivní opatření s cílem snížit rizika spojená s šířením infekce koronavirem. Stručný výčet některých opatření uvádíme níže. Považujeme v tuto chvíli za nezbytné minimum, které bude pravděpodobně potřebné v reakci na případné šíření infekce.

  • Malíři z Cechu pomáhají dobré věci

    27.02.2020 / Nezařazeno

    Rok 2020 je rok dobrých skutků a poctivého řemesla, aspoň podle Cechu malířů, lakýrníků a tapetářů ČR. Malíři z Cechu pomůžou dobré věci, zkrášlí dětem v Unhošti Dětský domov

  • Pražská komora zasedala

    26.02.2020 / Aktuální téma

    Shromáždění delegátů Hospodářské komory hl.m.Prahy zhodnotilo svoji činnost a zvolilo svoje vedení na další období.

  • NÁHRADNÍ SHROMÁŽDĚNÍ DELEGÁTŮ HKP

    13.02.2020 / Aktuální téma

    V návaznosti na vzniklou situaci, svolává představenstvo Hospodářské komory hl. m. Prahy, dle rozeslané pozvánky NÁHRADNÍ SHROMÁŽDĚNÍ DELEGÁTŮ Hospodářské komory hl. m. Prahy s nezměněným programem, na termín:

Filtrovat

od 22.10.2024
do 22.10.2024
Všechny rubriky
Filtrovat