Zprávy a novinky

  • Interaktivní centra vzdělávají i na školách se speciálním výukovým programem

    24.09.2020 / Řemeslo žije!

    Interaktivní centra vzdělávají i na školách se speciálním výukovým programem

  • Podnikatelé požadují od vlády plán

    22.09.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Podnikatelé požadují od vlády plán, jaké kroky budou zaváděné při určitém množství denních přírůstků nemocných nebo hospitalizovaných s covid-19

  • Kolik vydělávají řemeslníci? Průzkum ukázal, že máme zastaralé a zkreslené představy

    02.09.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Agentura Ipsos uskutečnila pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků průzkum pro projekt Fandíme řemeslu, jehož výsledkem bylo, že tři ze čtyř Čechů se domnívají, že IT programátor vydělává víc než řemeslník.

  • 32.Sněm Hospodářské komory ČR

    10.08.2020 / Nezařazeno

    Dne 30. července 2020 rozhodoval sněm Hospodářské komory ČR o volbě nových orgánů na období 2020-2023. Předseda představenstva pražské krajské komory, Roman Pommer, obhájil svůj post v prezidiu, a bude pokračovat z pozice viceprezidenta v dokončení projektu Mistrovská zkouška.

  • Weilovka a Mistrovská zkouška

    22.07.2020 / Projekty HKP

    Střední škola automobilní a informatiky v pražské Hostivaři, pod vedením ředitele Milana Vorla, věnuje velké úsilí inovativním trendům ve výuce, mj. i vytvářením multimediálních učeben (Centra interaktivní výuky) z projektu IKAP na kterém se podílí pražská hospodářská komora, pod vedením jejího předsedy představenstva, Romana Pommera.

  • Zavedení paušální daně, která má živnostníkům odlehčit od papírování, Hospodářská komora podporuje. Limit ročních tržeb by měl být ale vyšší

    13.07.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Hospodářská komora oceňuje, že Sněmovna v úvodním kole podpořila zavedení paušální daně pro živnostníky. Největší podnikatelská organizace zároveň připomíná, že koncept jedné paušální daně Hospodářská komora představila na svém celorepublikovém sněmu v Olomouci v roce 2016, jehož hlavním tématem byly právě překážky při podnikání.

  • Další Centrum interaktivní výuky otevřeno

    24.06.2020 / Řemeslo žije!

    Střední škola automobilní a informatiky, nazývaná též „Weilovka“ je dalším odborně vzdělávacím zařízením, ve kterém se dnes slavnostně otevřely čtyři multimediální třídy.

  • Návštěva řemeslných učeben na Jarově

    15.06.2020 / Řemeslo žije!

    Samotná prohlídka areálu zahrnula malířskou, truhlářskou a sklářskou dílnu a došlo i na prohlídku „Polytechnického hnízda“, což je aktivita v rámci projektu iKAP – Komplexní rozvoj pražského učňovského školství, který spolu s pražským magistrátem zajišťuje HKP. Tato učebna bude sloužit jako „dílna“ i pro žáky základních škol, kteří si zde vyzkouší drobné nástroje a řemeslné dovednosti.

  • Řemeslo jako reality show??

    11.06.2020 / Projekty HKP

    Zkušenosti cechů s pořádáním vlastních soutěží, propracovaný systém odborného vzdělávání učňovských škol, ale především praxe seniorních mistrů v jednotlivých oborech dávají záruku, že by takto pojatá „reality show“ mohla uspět.

  • Praha zřizuje pro podnikatele bezplatnou poradnu

    04.06.2020 / Projekty HKP

    Podnikatelům, živnostníkům a firmám podnikajícím v hlavním městě, na které dopadly důsledky vládních opatření v souvislosti s COVID-19, je zpřístupněna nová podnikatelská poradna. Na elektronické platformě, jejímž cílem je shromažďovat podněty podnikatelů a poskytovat jim kvalifikované rady, spolupracují hlavní město Praha a Hospodářská komora České republiky.

Filtrovat

od 27.07.2024
do 27.07.2024
Všechny rubriky
Filtrovat