Zprávy a novinky

  • Zavedení paušální daně, která má živnostníkům odlehčit od papírování, Hospodářská komora podporuje. Limit ročních tržeb by měl být ale vyšší

    13.07.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Hospodářská komora oceňuje, že Sněmovna v úvodním kole podpořila zavedení paušální daně pro živnostníky. Největší podnikatelská organizace zároveň připomíná, že koncept jedné paušální daně Hospodářská komora představila na svém celorepublikovém sněmu v Olomouci v roce 2016, jehož hlavním tématem byly právě překážky při podnikání.

  • Další Centrum interaktivní výuky otevřeno

    24.06.2020 / Řemeslo žije!

    Střední škola automobilní a informatiky, nazývaná též „Weilovka“ je dalším odborně vzdělávacím zařízením, ve kterém se dnes slavnostně otevřely čtyři multimediální třídy.

  • Návštěva řemeslných učeben na Jarově

    15.06.2020 / Řemeslo žije!

    Samotná prohlídka areálu zahrnula malířskou, truhlářskou a sklářskou dílnu a došlo i na prohlídku „Polytechnického hnízda“, což je aktivita v rámci projektu iKAP – Komplexní rozvoj pražského učňovského školství, který spolu s pražským magistrátem zajišťuje HKP. Tato učebna bude sloužit jako „dílna“ i pro žáky základních škol, kteří si zde vyzkouší drobné nástroje a řemeslné dovednosti.

  • Řemeslo jako reality show??

    11.06.2020 / Projekty HKP

    Zkušenosti cechů s pořádáním vlastních soutěží, propracovaný systém odborného vzdělávání učňovských škol, ale především praxe seniorních mistrů v jednotlivých oborech dávají záruku, že by takto pojatá „reality show“ mohla uspět.

  • Praha zřizuje pro podnikatele bezplatnou poradnu

    04.06.2020 / Projekty HKP

    Podnikatelům, živnostníkům a firmám podnikajícím v hlavním městě, na které dopadly důsledky vládních opatření v souvislosti s COVID-19, je zpřístupněna nová podnikatelská poradna. Na elektronické platformě, jejímž cílem je shromažďovat podněty podnikatelů a poskytovat jim kvalifikované rady, spolupracují hlavní město Praha a Hospodářská komora České republiky.

  • Předseda pražské komory Roman Pommer otevřel ze studia první Centra interaktivní výuky

    27.05.2020 / Projekty HKP

    V rámci projektu Komplexní program rozvoje a podpory pražského školství (IKAP), jehož cílem je podpora řady nástrojů a aktivit, které povedou ke zkvalitnění školní výuky, byly dokončeny a dnes v přímém přenosu, představeny první čtyři nové multimediální třídy. Primárním cílem Center je umožnit pražským pedagogům realizovat vyučovací hodiny maximálním využitím technického vybavení tříd. Centra interaktivní výuky (zkráceně CIV) jsou společným produktem Magistrátu hl. města Prahy a pražské Hospodářské komory, která je partnerem Magistrátu v projektu IKAP.

  • Praha spustila příjem žádostí o slevu na nájemném

    26.05.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Od poloviny minulého týdne je na základě usnesení pražské rady možné podat elektronickou „Žádost na slevu z nájemného v prostorách hl. m. Prahy“ v programu COVID – Nájemné. Formulář lze vyplnit na stránkách Realitního portálu Praha. Opatření má pomoci zmírnit finanční dopady koronaviru na podnikání.

  • ABF výtvarné dílny 2020

    14.05.2020 / Projekty HKP

    Hospodářská komora hl. m. Prahy se spolu s ABF a dalšími partnery rozhodla podpořit projekt ABF výtvarné dílny 2020. Prázdninové dílny jsou určené pro všechny děti - žáky 1. a 2. stupně základních škol, co rádi malují, tvoří, vymýšlí a rádi se seznámí s řemesly, stavitelstvím a architekturou.

  • Na Střední škole elektrotechniky, multimédií a informatiky byly dokončeny první třídy Centra interaktivní výuky

    14.05.2020 / Projekty HKP

    Na Střední škole elektrotechniky, multimédií a informatiky byly dokončeny první třídy Centra interaktivní výuky

  • Bezplatné vzdělávání pro zaměstnance

    13.05.2020 / Projekty HKP

    v nadcházejících třech letech je Hospodářská komora hl. m. Prahy schopna skrze svého dlouholetého člena České asociace vzdělávacích institucí, z.s. (dále jen ČAVI) nabídnout možnost realizovat bezplatné vzdělávání zaměstnanců, také Vaší společnosti.

Filtrovat

od 22.10.2024
do 22.10.2024
Všechny rubriky
Filtrovat