Zprávy a novinky

  • Řemeslo je životní styl, říká předseda Cechu podlahářů ČR Josef Voborník

    03.11.2020 / Řemeslo žije!

    Každý řemeslník si rozhoduje sám, zda a kdy upřednostní firmu a kdy sebe. Pokud je ochoten pracovat do pozdních nočních hodin, o víkendech či svátcích, může jako OSVČ bez zaměstnanců na konci měsíce disponovat částkou 100 tisíc korun a více, připouští předseda Cechu podlahářů ČR Josef Voborník. Určitě to ale podle něj není pravidlo.

  • Paušální daň: Návrh Hospodářské komory zjednodušit živnostníkům život se stává realitou

    22.10.2020 / Nezařazeno

    Hospodářská komora České republiky oceňuje, že poslanci schválili zavedení paušální daně pro živnostníky, kterou Hospodářská komora poprvé představila v roce 2016 jako nástroj, jak živnostníkům ulevit od administrativy. Tím, že vyhověli také požadavku Hospodářské komory zvýšit limit pro vstup do paušálního režimu z 800 tisíc na 1 milion korun tržeb ročně, dosáhne na paušální daň větší skupina živnostníků z řad neplátců DPH.

  • Vládou přijatý první balík kompenzací je výsledkem dohody s podnikateli

    15.10.2020 / Aktuální téma

    Jednání Hospodářské komory s ministry o pomoci podnikatelům jsou konstruktivní. Vládou přijatý první balík kompenzací je výsledkem dohody s podnikateli

  • Nová učebna polytechniky otevřena na SŠAI v Praze Libuši

    09.10.2020 / Řemeslo žije!

    Vrátit dílny na základní školy je jednou z aktivit čtyřletého projektu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a pražského Magistrátu. Cílem je podpora odborné výuky v pražských školách. Hospodářská komora hl.m.Prahy je partnerem a hlavním organizátorem všech aktivit. Polytechnická učebna ve školním autoservisu v Libuši, což je pobočka Střední školy automobilní a informatiky ve Weilově ulici, chce svým vybavením umožnit dětem ze základních škol tohoto regionu, zažít manuální práci.

  • Technologická učebna na kolech

    05.10.2020 / Nezařazeno

    Pojízdnou učebnu techniky, kterou v rámci projektu Tour for the Future, připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, představili ministři Karel Havlíček a Robert Plaga. Cílem je zvýšit zájem žáků 8. a 9. tříd základních škol o nové technologie a studium technických oborů.

  • I dobrovolné testy na covid-19 jsou daňově uznatelné, ujišťuje Komora po konzultaci s ministerstvem financí

    02.10.2020 / Aktuální téma

    Testování zaměstnanců na koronavirus je daňově uznatelným nákladem nejen v případě povinných testů, ale i pokud jde o dobrovolné testování související s chodem firmy. Ministryně financí Alena Schillerová o tom během pracovního jednání ujistila Hospodářskou komoru, na kterou se v posledních týdnech s tímto problémem obraceli podnikatelé. Řada z nich si totiž nebyla jistá, zda tento náklad mohou skutečně z daňového základu odečítat.

  • Interaktivní centra vzdělávají i na školách se speciálním výukovým programem

    24.09.2020 / Řemeslo žije!

    Interaktivní centra vzdělávají i na školách se speciálním výukovým programem

  • Podnikatelé požadují od vlády plán

    22.09.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Podnikatelé požadují od vlády plán, jaké kroky budou zaváděné při určitém množství denních přírůstků nemocných nebo hospitalizovaných s covid-19

  • Kolik vydělávají řemeslníci? Průzkum ukázal, že máme zastaralé a zkreslené představy

    02.09.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Agentura Ipsos uskutečnila pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků průzkum pro projekt Fandíme řemeslu, jehož výsledkem bylo, že tři ze čtyř Čechů se domnívají, že IT programátor vydělává víc než řemeslník.

  • 32.Sněm Hospodářské komory ČR

    10.08.2020 / Nezařazeno

    Dne 30. července 2020 rozhodoval sněm Hospodářské komory ČR o volbě nových orgánů na období 2020-2023. Předseda představenstva pražské krajské komory, Roman Pommer, obhájil svůj post v prezidiu, a bude pokračovat z pozice viceprezidenta v dokončení projektu Mistrovská zkouška.

Filtrovat

od 19.03.2024
do 19.03.2024
Všechny rubriky
Filtrovat