Zprávy a novinky

  • Lidé už na byt nebudou mít, soudí šéf pražské Hospodářské komory

    05.05.2023 / Aktuality z oblasti podnikání

    Předseda představenstva Hospodářské komory hlavního města Prahy v rozhovoru pro PrahaIN.cz uvedl, jaká je aktuální hospodářská situace v Praze. „Metropoli, stejně jako celou Českou republiku, zasáhla nedávno výrazná energetická krize. Ta zahýbala s cenami energií a zároveň odkryla, jak je nesnadné udržet ceny elektřiny a tepla v rovnováze,“ řekl Michal. Dalšími tématy, které jsme probrali, byla ale také doprava či situace na trhu s byty.Lidé už na byt nebudou mít, soudí šéf pražské Hospodářské komory

  • Energie - Pražané řekli kde šetřit

    23.03.2023 / Aktuální téma

    Podle průzkumu, který včera Hospodářská komora hl. m. Prahy představila na další ze svých pravidelných diskusních konferencí pod názvem Energetika v Praze, si Pražané umí představit úspory převážně v modernizaci pouličního osvětlení, snížení teploty v budovách a v neposlední řadě také v instalaci úsporných žárovek.

  • Shromáždění delegátů Hospodářské komory hl. m. Prahy zhodnotilo svoji roční činnost a zvolilo si vedení na další období.

    14.02.2023 / Nezařazeno

    Účastníci Shromáždění delegátů Hospodářské komory hl. m. Prahy na svém únorovém zasedání vyslechli zprávu o činnosti představenstva, ve které předseda JUDr. Petr Michal hodnotil obecně činnost komory, včetně pořádaných akcí a dalších aktivit. Konkrétně zmínil provedené průzkumy veřejného mínění, které odhalily nejpalčivější problémy, jež byly na nadcházejících akcích veřejně řešeny a diskutovány. Jako zásadní byla pojmenována problematika dopravy a v závěsu otázky bydlení.

  • Praha bez nové vlády stagnuje. Potřebuje stavět

    08.02.2023 / Projekty HKP

    Koalice Spolu pro Prahu složená z ODS, TOP 09 a KDU-ČSL udělala po Novém roce vstřícný krok směrem k dosud vládnoucím Pirátům a Starostům a nezávislým. Nabídla jim většinu v radě, ačkoliv „PirStan“ získal dohromady v zářijových volbách o mandát méně než středopravicová aliance. Po jednáních v minulém týdnu došlo k dohodě na podobě koaliční smlouvy. Poté se situace v hlavním městě snad po dlouhých měsících konečně odblokuje. A Praha to nutně potřebuje.

  • Hospodářská komora hl. m. Prahy představila nástroj pro rating udržitelnosti v Česku. Rating je první svého druhu na českém trhu, který lze použít i pro malé a střední firmy.

    26.01.2023 / Projekty HKP

    Hospodářská komora hl. m. Prahy (HKP) vyvinula unikátní ratingový nástroj CSI (Corporate Sustainability Index). CSI zpřístupní certifikaci ESG širšímu okruhu podniků, které se nemohou pouštět do dlouhých a náročných auditů. České firmy tak získají snadnější přístup k bankovnímu financování, kvalifikaci pro získání veřejných zakázek či dotací a také konkurenční výhodu mezi dodavateli velkých odběratelů. HKP tento nástroj vytvořila s využitím expertízy advokátní kanceláře Císař, Češka, Smutný a renomovaného partnera světových finančních institucí CRIF.

  • Co se pro podnikatele mění od roku 2023?

    11.01.2023 / Aktuální téma

    Pokud jste živnostník (OSVČ), tak vás nepochybně budou zajímat změny v oblasti sociálního a zdravotního pojištění a daní a případně regulace podnikání.

  • Veselé Vánoce a šťastný rok 2023

    21.12.2022 / Nezařazeno

    Vážení podnikatelé, členové a přátelé, dovolte nám, abychom vám touto cestou, jménem Hospodářské komory hl. m. Prahy, popřáli pevné zdraví a pokud možno klidné prožití Vánočních svátků a úspěšný a naplněný rok 2023. A pamatujte nikdy není po Vánocích, když to člověk nechce…Vánoce jsou totiž o rozpoložení mysli nikoliv o datumu.

  • Komentář předsedy: Rychlotratě mohou zlepšit dostupnost bydlení v Praze

    29.11.2022 / Aktuální téma

    Jsou to dvě věci, které spolu zdánlivě nesouvisejí, ale přesto se vzájemně dost ovlivňují: nízká dostupnost vlastnického bydlení v hlavním městě spolu s přetlakem na trhu nájemního bydlení a připravovaná výstavba vysokorychlostních tratí. Jedno ovlivňuje druhé. Pro současné Česko je oproti vyspělým západoevropským zemím typická poměrně nízká mobilita za prací.

  • ESG může posílit odolnost malých a středních firem

    10.11.2022 / Nezařazeno

    Vysoké ceny energií už plně doléhají na české firmy. Některé z nich – a mezi ně patří také malé a střední podniky – uvažují o dočasném, nebo dokonce i trvalém uzavření svého provozu. Zářijový průzkum společnosti The Ship ukázal, že vysoké ceny energií negativně ovlivňují více než osmdesát procent českých firem. Podnikatelé a manažeři hledají řešení a změny v legislativní regulaci nebo ve zcela novém nastavení pravidel. V době, kdy čelíme energetické krizi, se totiž každým dnem zvyšuje tlak na úspory při využívání energií.

  • VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ V PROVOZNÍ BEZPEČNOSTI DOPRAVY

    08.11.2022 / Nezařazeno

    Na půdě HKP proběhl kulatý stůl k výměně zkušeností a best-practice provozní bezpečnosti dopravy.

Filtrovat

od 19.05.2024
do 19.05.2024
Všechny rubriky
Filtrovat