Zprávy a novinky

  • Nový pohled Správy železnic na projektovou přípravu

    20.10.2022 / Projekty HKP

    Na dnešním kulatém stole jsme diskutovali se zástupci Správy železnic, s.o. na téma „Nový pohled Správy železnic na projektovou přípravu“.

  • Průzkum Hospodářské komory hl. m. Prahy

    14.10.2022 / Aktuální téma

    Jakou mají Pražané důvěru v magistrát a co od něj čekají v příštím volebním období. To bylo téma průzkumu, který komentuje předseda představenstva Hospodářské komory hl. m. Prahy pan JUDr. Petr Michal.

  • Petr Michal: Politici a jejich řešení dopravy? Prahu mění ve virtuální prostředí

    20.09.2022 / Aktuální téma

    Průzkum, který vypracovala společnost STEM/MARK pro Hospodářskou komoru hlavního města Prahy v srpnu letošního roku na téma Budoucnost Prahy, ukázal, co Pražany v současné době trápí nejvíce. Podle průzkumu provedeného na reprezentativním vzorku 505 respondentů to je „neschopnost, chaos, neřešení důležitých věcí“ a také „dopravní problémy a kolony“.

  • Projekt WORKKING.CZ - PR článek

    19.09.2022 / Projekty HKP

    Účelem projektu WORKKING.CZ je zajistit pracovníky do výroby skrze ověřené pracovní agentury.

  • Vodík palivo pro dopravu a udržitelnou energetiku

    14.09.2022 / Projekty HKP

    Předseda dopravní sekce ve spolupráci s předsedou energetické sekce uspořádali workshop na téma

  • Zákon o sociálním podnikání, zaměstnávání OZP

    02.09.2022 / Aktuality z oblasti podnikání

    Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením ve spolupráci s Hospodářskou komorou HMP připravili odborný seminář „Sociální integrační podnikání

  • Komentář předsedy: Čím lepší ESG strategii firma má, tím je hodnotnější

    24.08.2022 / Aktuality z oblasti podnikání

    Mnohé povinnosti v rámci ESG jsou často tytéž povinnosti, jež podnikatelé dodržují již delší dobu, ale vnímají je spíš jako jakýsi nepsaný etický kodex a řídí se spíš intuicí než jasně daným pravidlem, které požaduje stát.

  • Město na dostupné byty nestačí, musí spolupracovat

    26.07.2022 / Aktuální téma

    Česká národní banka v polovině června zveřejnila, že ceny bytů už jsou nadhodnocené o zhruba 40 procent, než by odpovídalo úrovni příjmů mediánové domácnosti a požadovaným výnosům z pronájmu nemovitosti. V předchozí zprávě o finanční stabilitě před půl rokem ještě centrální banka uváděla nadhodnocení o 15 procentních bodů nižší. Takové nastavení cen bytů přitom souzní i s výsledky průzkumu agentury STEM pro Hospodářskou komoru hlavního města Prahy provedeného v květnu na vzorku 505 lidí.

  • Odborná diskuse - Dostupnost bydlení v Praze

    16.06.2022 / Aktuální téma

    „Situace není černobílá a nedá se říct, že v Praze jednoznačně převládá krize,“ komentoval předseda představenstva Hospodářské komory hl. m. Prahy Petr Michal průzkum, který pro pražskou hospodářskou komoru provedla agentura STEM/MARK mezi 505 respondenty.

  • Praha má své první gastronomické polytechnické hnízdo

    20.05.2022 / Řemeslo žije!

    Již třicátým devátým polytechnickým centrem se stává gastronomické polytechnické hnízdo v prostorech SOU gastronomie U Krbu na Praze 10, jež dnes slavnostně otevřel místopředseda Hospodářské komory hl. m. Prahy, pan Ing. Pavel Finger, MBA. Myšlenku přenášet polytechnickou výchovu žáků základních škol na půdu středních škol a domovů dětí a mládeže uvedl v život společný projekt Magistrátu hlavního města Prahy a Hospodářské komory hl. m. Prahy. Cíl je od počátku stejný: Vytvořit dokonale vybavené a profesionálnímu prostředí blízké provozy – tzv. polytechnická hnízda, umístěná přímo v zázemí středních škol a DDM a jejich brány otevřít žákům škol základních.

Filtrovat

od 19.03.2024
do 19.03.2024
Všechny rubriky
Filtrovat