Zprávy a novinky

  • Podnikatelé požadují od vlády plán

    22.09.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Podnikatelé požadují od vlády plán, jaké kroky budou zaváděné při určitém množství denních přírůstků nemocných nebo hospitalizovaných s covid-19

  • Kolik vydělávají řemeslníci? Průzkum ukázal, že máme zastaralé a zkreslené představy

    02.09.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Agentura Ipsos uskutečnila pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků průzkum pro projekt Fandíme řemeslu, jehož výsledkem bylo, že tři ze čtyř Čechů se domnívají, že IT programátor vydělává víc než řemeslník.

  • 32.Sněm Hospodářské komory ČR

    10.08.2020 / Nezařazeno

    Dne 30. července 2020 rozhodoval sněm Hospodářské komory ČR o volbě nových orgánů na období 2020-2023. Předseda představenstva pražské krajské komory, Roman Pommer, obhájil svůj post v prezidiu, a bude pokračovat z pozice viceprezidenta v dokončení projektu Mistrovská zkouška.

  • Weilovka a Mistrovská zkouška

    22.07.2020 / Projekty HKP

    Střední škola automobilní a informatiky v pražské Hostivaři, pod vedením ředitele Milana Vorla, věnuje velké úsilí inovativním trendům ve výuce, mj. i vytvářením multimediálních učeben (Centra interaktivní výuky) z projektu IKAP na kterém se podílí pražská hospodářská komora, pod vedením jejího předsedy představenstva, Romana Pommera.

  • Zavedení paušální daně, která má živnostníkům odlehčit od papírování, Hospodářská komora podporuje. Limit ročních tržeb by měl být ale vyšší

    13.07.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Hospodářská komora oceňuje, že Sněmovna v úvodním kole podpořila zavedení paušální daně pro živnostníky. Největší podnikatelská organizace zároveň připomíná, že koncept jedné paušální daně Hospodářská komora představila na svém celorepublikovém sněmu v Olomouci v roce 2016, jehož hlavním tématem byly právě překážky při podnikání.

  • Další Centrum interaktivní výuky otevřeno

    24.06.2020 / Řemeslo žije!

    Střední škola automobilní a informatiky, nazývaná též „Weilovka“ je dalším odborně vzdělávacím zařízením, ve kterém se dnes slavnostně otevřely čtyři multimediální třídy.

  • Návštěva řemeslných učeben na Jarově

    15.06.2020 / Řemeslo žije!

    Samotná prohlídka areálu zahrnula malířskou, truhlářskou a sklářskou dílnu a došlo i na prohlídku „Polytechnického hnízda“, což je aktivita v rámci projektu iKAP – Komplexní rozvoj pražského učňovského školství, který spolu s pražským magistrátem zajišťuje HKP. Tato učebna bude sloužit jako „dílna“ i pro žáky základních škol, kteří si zde vyzkouší drobné nástroje a řemeslné dovednosti.

  • Řemeslo jako reality show??

    11.06.2020 / Projekty HKP

    Zkušenosti cechů s pořádáním vlastních soutěží, propracovaný systém odborného vzdělávání učňovských škol, ale především praxe seniorních mistrů v jednotlivých oborech dávají záruku, že by takto pojatá „reality show“ mohla uspět.

  • Praha zřizuje pro podnikatele bezplatnou poradnu

    04.06.2020 / Projekty HKP

    Podnikatelům, živnostníkům a firmám podnikajícím v hlavním městě, na které dopadly důsledky vládních opatření v souvislosti s COVID-19, je zpřístupněna nová podnikatelská poradna. Na elektronické platformě, jejímž cílem je shromažďovat podněty podnikatelů a poskytovat jim kvalifikované rady, spolupracují hlavní město Praha a Hospodářská komora České republiky.

  • Předseda pražské komory Roman Pommer otevřel ze studia první Centra interaktivní výuky

    27.05.2020 / Projekty HKP

    V rámci projektu Komplexní program rozvoje a podpory pražského školství (IKAP), jehož cílem je podpora řady nástrojů a aktivit, které povedou ke zkvalitnění školní výuky, byly dokončeny a dnes v přímém přenosu, představeny první čtyři nové multimediální třídy. Primárním cílem Center je umožnit pražským pedagogům realizovat vyučovací hodiny maximálním využitím technického vybavení tříd. Centra interaktivní výuky (zkráceně CIV) jsou společným produktem Magistrátu hl. města Prahy a pražské Hospodářské komory, která je partnerem Magistrátu v projektu IKAP.

Filtrovat

od 19.05.2024
do 19.05.2024
Všechny rubriky
Filtrovat