Zprávy a novinky

  • V srpnu v Česku v letošním roce poprvé přibylo podnikatelů

    27.09.2023 / Aktuality z oblasti podnikání

    V srpnu začalo v České republice podnikat 6 603 lidí, o 1 240 více než v červenci. Činnost naopak ukončilo 5 316 fyzických osob podnikatelů (FOP), zatím nejméně v tomto roce. Díky poměrně vysokému počtu nových podnikatelů a nižšímu počtu těch, kteří podnikání ukončili, se v srpnu zvýšil celkový počet podnikatelů v Česku, poprvé v tomto roce. Konkrétně jejich čistý přírůstek činil 1 287. Vyplývá to z analýzy společnosti CRIF – Czech Credit Bureau a dat portálu www.informaceofirmach.cz.

  • TZ - Mezinárodní konference „Nízkoemisní vnitrozemská plavba & Evropa“

    20.09.2023 / Aktuální téma

    Ve středu 20. 9. 2023 uspořádal senátní Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu Parlamentu ČR ve spolupráci se STŘEDOEVROPSKÝM INSTITUTEM PRO ROZVOJ DOPRAVY, z.s., Hospodářskou komorou hl. m. Prahy, a s odbornou podporou Ředitelství vodních cest ČR jednodenní konferenci s názvem Nízkoemisní vnitrozemská plavba & Evropa.

  • V prvním pololetí letos v Česku ubylo 208 tisíc podnikatelů

    25.07.2023 / Aktuální téma

    V první pololetí letošního roku v České republice zahájilo činnost 37 409 fyzických osob podnikatelů (FOP) a 245 635 svou činnost ukončilo. Od začátku roku ke konci června tak v České republice ubylo 208 226 podnikatelů, nejvíce v české historii. Vyplývá to z analýzy dat portálu www.informaceofirmach.cz, kterou provedla společnost CRIF – Czech Credit Bureau.

  • Přehledová publikace o facility managementu pro členy HKP se slevou

    15.06.2023 / Aktuality z oblasti podnikání

    V dnešní době, kdy náklady na veškeré aspekty provozu budov prudce rostou, je klíčové mít správné nástroje a strategie k efektivní správě nemovitostí. Facility management nabízí metody a nástroje, které mohou významně přispět ke zvýšení efektivity a snížení nákladů, a to nejen v soukromém sektoru, ale i ve veřejné sféře, která spravuje rozsáhlý majetek.

  • Petr Michal se stal členem představenstva Hospodářské komory ČR

    31.05.2023 / Aktuální téma

    Delegáti Hospodářské komory České republiky zvolili na svém 35. sněmu za člena představenstva Petra Michala, předsedu Hospodářské komory hl. m. Prahy. Pražští podnikatelé tak budou mít silnější zastoupení při řešení klíčových otázek a projektů s vládou, státními úřady a samosprávami.

  • Pražská hospodářská komora upevnila svou pozici a na středeční sněm Hospodářské komory ČR nominuje vlastní kandidátku

    30.05.2023 / Aktuální téma

    Všechny obvodní a regionální hospodářské komory v Praze sjednotily svoje síly a nově budou reprezentovat zájmy pražských podnikatelů a firem společně. Vystupovat a vykonávat svoji činnost budou pod jednou hlavičkou – Pražské hospodářské komory. Cílem je zlepšit vyjednávací pozici pražských podnikatelů při komunikaci s veřejnou správou.

  • Lidé už na byt nebudou mít, soudí šéf pražské Hospodářské komory

    05.05.2023 / Aktuality z oblasti podnikání

    Předseda představenstva Hospodářské komory hlavního města Prahy v rozhovoru pro PrahaIN.cz uvedl, jaká je aktuální hospodářská situace v Praze. „Metropoli, stejně jako celou Českou republiku, zasáhla nedávno výrazná energetická krize. Ta zahýbala s cenami energií a zároveň odkryla, jak je nesnadné udržet ceny elektřiny a tepla v rovnováze,“ řekl Michal. Dalšími tématy, které jsme probrali, byla ale také doprava či situace na trhu s byty.Lidé už na byt nebudou mít, soudí šéf pražské Hospodářské komory

  • Energie - Pražané řekli kde šetřit

    23.03.2023 / Aktuální téma

    Podle průzkumu, který včera Hospodářská komora hl. m. Prahy představila na další ze svých pravidelných diskusních konferencí pod názvem Energetika v Praze, si Pražané umí představit úspory převážně v modernizaci pouličního osvětlení, snížení teploty v budovách a v neposlední řadě také v instalaci úsporných žárovek.

  • Shromáždění delegátů Hospodářské komory hl. m. Prahy zhodnotilo svoji roční činnost a zvolilo si vedení na další období.

    14.02.2023 / Nezařazeno

    Účastníci Shromáždění delegátů Hospodářské komory hl. m. Prahy na svém únorovém zasedání vyslechli zprávu o činnosti představenstva, ve které předseda JUDr. Petr Michal hodnotil obecně činnost komory, včetně pořádaných akcí a dalších aktivit. Konkrétně zmínil provedené průzkumy veřejného mínění, které odhalily nejpalčivější problémy, jež byly na nadcházejících akcích veřejně řešeny a diskutovány. Jako zásadní byla pojmenována problematika dopravy a v závěsu otázky bydlení.

  • Praha bez nové vlády stagnuje. Potřebuje stavět

    08.02.2023 / Projekty HKP

    Koalice Spolu pro Prahu složená z ODS, TOP 09 a KDU-ČSL udělala po Novém roce vstřícný krok směrem k dosud vládnoucím Pirátům a Starostům a nezávislým. Nabídla jim většinu v radě, ačkoliv „PirStan“ získal dohromady v zářijových volbách o mandát méně než středopravicová aliance. Po jednáních v minulém týdnu došlo k dohodě na podobě koaliční smlouvy. Poté se situace v hlavním městě snad po dlouhých měsících konečně odblokuje. A Praha to nutně potřebuje.

Filtrovat

od 19.03.2024
do 19.03.2024
Všechny rubriky
Filtrovat