Zprávy a novinky

  • Město na dostupné byty nestačí, musí spolupracovat

    26.07.2022 / Aktuální téma

    Česká národní banka v polovině června zveřejnila, že ceny bytů už jsou nadhodnocené o zhruba 40 procent, než by odpovídalo úrovni příjmů mediánové domácnosti a požadovaným výnosům z pronájmu nemovitosti. V předchozí zprávě o finanční stabilitě před půl rokem ještě centrální banka uváděla nadhodnocení o 15 procentních bodů nižší. Takové nastavení cen bytů přitom souzní i s výsledky průzkumu agentury STEM pro Hospodářskou komoru hlavního města Prahy provedeného v květnu na vzorku 505 lidí.

  • Odborná diskuse - Dostupnost bydlení v Praze

    16.06.2022 / Aktuální téma

    „Situace není černobílá a nedá se říct, že v Praze jednoznačně převládá krize,“ komentoval předseda představenstva Hospodářské komory hl. m. Prahy Petr Michal průzkum, který pro pražskou hospodářskou komoru provedla agentura STEM/MARK mezi 505 respondenty.

  • Praha má své první gastronomické polytechnické hnízdo

    20.05.2022 / Řemeslo žije!

    Již třicátým devátým polytechnickým centrem se stává gastronomické polytechnické hnízdo v prostorech SOU gastronomie U Krbu na Praze 10, jež dnes slavnostně otevřel místopředseda Hospodářské komory hl. m. Prahy, pan Ing. Pavel Finger, MBA. Myšlenku přenášet polytechnickou výchovu žáků základních škol na půdu středních škol a domovů dětí a mládeže uvedl v život společný projekt Magistrátu hlavního města Prahy a Hospodářské komory hl. m. Prahy. Cíl je od počátku stejný: Vytvořit dokonale vybavené a profesionálnímu prostředí blízké provozy – tzv. polytechnická hnízda, umístěná přímo v zázemí středních škol a DDM a jejich brány otevřít žákům škol základních.

  • DoToho! je opět otevřená přihláškám

    13.04.2022 / Nezařazeno

    Program DoToho!, který během svého ročního působení pomohl více jak 220 firmám, vznikl z iniciativy pražského byznysového centra Opero, za nímž stojí bývalý manažer poradenských firem a investor Pavel Přikryl s jedním z nejúspěšnějších tuzemských podnikatelů Pavlem Bouškou (VAFO) a Pražského inovačního institutu v čele s Bobem Kartousem. Program je zdarma díky podpoře hl. města Prahy a partnerů Česká spořitelna, Google, PRE, Asociace malých a středních podniků a mnoha dalších. A také díky všem mentorům a expertům, kteří svůj čas a zkušenosti věnují pro bono. Program zaštiťuje pražský primátor Zdeněk Hřib.

  • Budoucnost dopravy v Praze

    30.03.2022 / Aktuální téma

    Budoucnost dopravy v Praze, na toto důležité téma dnes na platformě Hospodářské komory hl. m. Prahy diskutovali zástupci zásadních institucí

  • NÁHRADNÍ SHROMÁŽDĚNÍ DELEGÁTŮ HKP

    29.03.2022 / Projekty HKP

    Vážení členové Hospodářské komory hl. m. Prahy, dovolujeme si Vás informovat o skutečnosti, že zasedání Shromáždění delegátů Hospodářské komory hl. m. Prahy, které se dnes sešlo, nebylo usnášeníschopné, tedy nebylo dosaženo potřebné nadpoloviční účasti všech delegátů (členů HKP).

  • Uplatnění alternativních pohonů na železnici

    16.03.2022 / Nezařazeno

    Jako další v pořadí proběhl dnes, kulatý stůl pod názvem „Alternativní pohony na železnici“, jehož tématem byla budoucnost pohonných hmot na železnici a naplnění Green Dealu.

  • CITY LOGISTIKA A VODNÍ DOPRAVA – příležitost pro Prahu, pro PODNIKATELE i pro občany

    22.02.2022 / Aktuální téma

    Další z řady Kulatých stolů pořádaných Hospodářskou komorou hlavního města Prahy se věnoval převážně tématu vodní dopravy a to za účasti více než třiceti vážených hostů.

  • Pražané chtějí lepší podmínky pro život v hlavním městě. Nejvíce je trápí dopravní kolony, málo parkovacích míst a nedostupnost bydlení

    09.02.2022 / Aktuální téma

    Obyvatelé Prahy mají s příchodem roku 2022 tři velká přání: co nejdříve chtějí zlepšit dopravu a bez problémů dojet z jednoho konce Prahy na druhý. Vedle toho požadují nová místa pro parkování, a to nejen v centru metropole, ale i na jejich okrajích, a zejména pak potřebují zpřístupnit bydlení. Mezi další priority Pražanů patří také bezpečnost na ulicích, lepší životní prostředí či dostavba metra D. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu agentury STEM/MARK pro Hospodářskou komoru hl. m. Prahy.

  • Memorandum mezi sněmovním Hospodářským výborem a Hospodářskou komorou potvrdí vzájemnou spolupráci

    03.02.2022 / Aktuality z oblasti podnikání

    Prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý a předseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Ivan Adamec dnes podepsali memorandum o porozumění, jehož předmětem je dohoda o koordinaci, sdílení pozic a vzájemné legislativní podpoře obou institucí.

Filtrovat

od 19.05.2024
do 19.05.2024
Všechny rubriky
Filtrovat