Zprávy a novinky

  • Hrozba jednoruké generace

    08.02.2021 / Řemeslo žije!

    Roman Pommer sám o sobě říká, že je razantní pravičák. Především je ale duší obkladač, prezident Cechu obkladačů České republiky a vloni opět zvolený viceprezident Hospodářské komory. Na starosti má, vcelku pochopitelně, především řemesla a řemeslníky a s nimi i léta diskutovanou a stále nezavedenou mistrovskou zkoušku, projekt, jehož je duchovním otcem.

  • Zemřel bývalý předseda Hospodářské komory hl. m. Prahy Petr Kužel

    01.02.2021 / Aktuální téma

    S hlubokým zármutkem si dovolujeme oznámit, že nás v sobotu 30. ledna navždy opustil dlouholetý předseda Hospodářské komora hl. m. Prahy a bývalý prezident Hospodářské komory ČR pan Petr Kužel.

  • Vliv pandemie COVID-19 na pravděpodobnost bankrotu firem

    29.01.2021 / Aktuální téma

    Současná situace představuje pro firmy z celé řady oborů podnikání vážné riziko, ale v některých oborech i velkou příležitost. Podnikatelé ve službách v mnoha případech museli své provozy zavřít, většina výrobních firem spíše stagnuje a technologické firmy očekávají vysoké zisky.

  • Hospodářská komora navrhla vládě doplnění vládní podpory podnikatelům

    08.01.2021 / Aktuality z oblasti podnikání

    Vládou schválený kompenzační program COVID – Gastro – Uzavřené provozovny opomíjí podporu těm podnikatelům, kteří se jako dodavatelé uzavřených provozoven ocitli v problémech. Koncept 400 korun na zaměstnance také nedostatečně zohledňuje ty podnikatele, jejichž obchodní model nepředpokládá mnoho pracovních sil, příkladem jsou lyžařské areály nebo fitness centra. Hospodářská komora proto navrhla vládě úpravy programu.

  • „Musíme se naučit podnikat i s covidem“

    31.12.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Podle předsedy pražské hospodářské komory Romana Pommera se podnikatelé musejí připravit na to, že koronavirus tu stále bude. A bude nutné, aby jim k tomu instituce vytvořily podmínky. Ne však všechna odvětví se dle Pommera v příštím roce obnoví v takové

  • Veselé Vánoce a šťastný rok 2021

    23.12.2020 / Aktuální téma

    Vážení podnikatelé, živnostníci, členové a přátelé, dovolte nám, abychom vám touto cestou, jménem Hospodářské komory hl. m. Prahy, popřáli pevné nervy a pokud možno klidné prožití Vánočních svátků a také podnikatelsky i lidsky přívětivější rok 2021.

  • Hospodářská komora navrhuje prodloužení covid programů

    14.12.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Zástupci Hospodářské komory o víkendu jednali s vicepremiérem, ministrem průmyslu a dopravy Karlem Havlíčkem a ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou o úpravě kompenzačních programů pro podnikatele. Ti své návrhy na podporu české ekonomiky představili také na dnešním jednání tripartity.

  • Připravte se na BREXIT

    03.12.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Nastává zásadní změna. 31. prosince 2020 skončí přechodné období pro brexit spolu s účastí Spojeného království na společném trhu EU. Všechny podniky i veřejnost budou ve Velké Británii a ve zbytku Evropy čelit novým postupům, včetně nových celních a hraničních postupů.

  • Řemeslníci a Covid 19

    12.11.2020 / Řemeslo žije!

    Předseda Hospodářské komory hl. m. Prahy, Roman Pommer, inicioval mezi členy z řad živnostenských firem průzkum, který se zaměřil na vliv epidemie Covid-19 na jejich činnost.

  • Návrh na dva dny pracovního volna: V době krize není čas, aby firmy financovaly špatné odborářské nápady

    09.11.2020 / Aktuality z oblasti podnikání

    Hospodářská komora odmítá návrh, podle kterého by měla vláda vyhlásit pracovní volno ve dnech 13. a 16. listopadu v situaci, kdy stát už zakázal mnoha podnikům a živnostníkům v době koronakrize pracovat. Je nepřijatelné, aby vláda kvůli odborářskému populismu ještě zhoršovala situaci těm zaměstnavatelům a zaměstnancům, kteří se navzdory současné nepříznivé situaci snaží poctivě pracovat a fungovat.

Filtrovat

od 19.03.2024
do 19.03.2024
Všechny rubriky
Filtrovat