Zprávy a novinky

  • Praha bez nové vlády stagnuje. Potřebuje stavět

    08.02.2023 / Projekty HKP

    Koalice Spolu pro Prahu složená z ODS, TOP 09 a KDU-ČSL udělala po Novém roce vstřícný krok směrem k dosud vládnoucím Pirátům a Starostům a nezávislým. Nabídla jim většinu v radě, ačkoliv „PirStan“ získal dohromady v zářijových volbách o mandát méně než středopravicová aliance. Po jednáních v minulém týdnu došlo k dohodě na podobě koaliční smlouvy. Poté se situace v hlavním městě snad po dlouhých měsících konečně odblokuje. A Praha to nutně potřebuje.

  • NÁHRADNÍ SHROMÁŽDĚNÍ DELEGÁTŮ HKP 2023

    31.01.2023 / Nezařazeno

    Vážení členové Hospodářské komory hl. m. Prahy, dovoluji si Vás informovat o skutečnosti, že zasedání Shromáždění delegátů Hospodářské komory hl. m. Prahy, které se sešlo dne 29. března 2022, nebylo usnášeníschopné, tedy nebylo dosaženo potřebné nadpoloviční účasti všech delegátů (členů HKP).

  • Hospodářská komora hl. m. Prahy představila nástroj pro rating udržitelnosti v Česku. Rating je první svého druhu na českém trhu, který lze použít i pro malé a střední firmy.

    26.01.2023 / Projekty HKP

    Hospodářská komora hl. m. Prahy (HKP) vyvinula unikátní ratingový nástroj CSI (Corporate Sustainability Index). CSI zpřístupní certifikaci ESG širšímu okruhu podniků, které se nemohou pouštět do dlouhých a náročných auditů. České firmy tak získají snadnější přístup k bankovnímu financování, kvalifikaci pro získání veřejných zakázek či dotací a také konkurenční výhodu mezi dodavateli velkých odběratelů. HKP tento nástroj vytvořila s využitím expertízy advokátní kanceláře Císař, Češka, Smutný a renomovaného partnera světových finančních institucí CRIF.

  • Co se pro podnikatele mění od roku 2023?

    11.01.2023 / Aktuální téma

    Pokud jste živnostník (OSVČ), tak vás nepochybně budou zajímat změny v oblasti sociálního a zdravotního pojištění a daní a případně regulace podnikání.

  • Veselé Vánoce a šťastný rok 2023

    21.12.2022 / Nezařazeno

    Vážení podnikatelé, členové a přátelé, dovolte nám, abychom vám touto cestou, jménem Hospodářské komory hl. m. Prahy, popřáli pevné zdraví a pokud možno klidné prožití Vánočních svátků a úspěšný a naplněný rok 2023. A pamatujte nikdy není po Vánocích, když to člověk nechce…Vánoce jsou totiž o rozpoložení mysli nikoliv o datumu.

  • Komentář předsedy: Rychlotratě mohou zlepšit dostupnost bydlení v Praze

    29.11.2022 / Aktuální téma

    Jsou to dvě věci, které spolu zdánlivě nesouvisejí, ale přesto se vzájemně dost ovlivňují: nízká dostupnost vlastnického bydlení v hlavním městě spolu s přetlakem na trhu nájemního bydlení a připravovaná výstavba vysokorychlostních tratí. Jedno ovlivňuje druhé. Pro současné Česko je oproti vyspělým západoevropským zemím typická poměrně nízká mobilita za prací.

  • ESG může posílit odolnost malých a středních firem

    10.11.2022 / Nezařazeno

    Vysoké ceny energií už plně doléhají na české firmy. Některé z nich – a mezi ně patří také malé a střední podniky – uvažují o dočasném, nebo dokonce i trvalém uzavření svého provozu. Zářijový průzkum společnosti The Ship ukázal, že vysoké ceny energií negativně ovlivňují více než osmdesát procent českých firem. Podnikatelé a manažeři hledají řešení a změny v legislativní regulaci nebo ve zcela novém nastavení pravidel. V době, kdy čelíme energetické krizi, se totiž každým dnem zvyšuje tlak na úspory při využívání energií.

  • VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ V PROVOZNÍ BEZPEČNOSTI DOPRAVY

    08.11.2022 / Nezařazeno

    Na půdě HKP proběhl kulatý stůl k výměně zkušeností a best-practice provozní bezpečnosti dopravy.

  • Vysokorychlostní tratě a jejich přínos

    04.11.2022 / Aktuality z oblasti podnikání

    Ve středu 2. listopadu se uskutečnil kulatý stůl shrnující aktuální stav výstavby vysokorychlostních tratí v České republice.

  • Uplatnění bateriových pohonů na železnici

    27.10.2022 / Nezařazené

    Kulatý stůl Bateriové pohony na železnici, jehož tématem byla budoucnost využití bateriových pohonů na železnici a naplnění Green Dealu.

Filtrovat

od 19.04.2024
do 19.04.2024
Všechny rubriky
Filtrovat