Zprávy a novinky

  • Na Střední škole elektrotechniky, multimédií a informatiky byly dokončeny první třídy Centra interaktivní výuky

    14.05.2020 / Projekty HKP

    Na Střední škole elektrotechniky, multimédií a informatiky byly dokončeny první třídy Centra interaktivní výuky

  • Bezplatné vzdělávání pro zaměstnance

    13.05.2020 / Projekty HKP

    v nadcházejících třech letech je Hospodářská komora hl. m. Prahy schopna skrze svého dlouholetého člena České asociace vzdělávacích institucí, z.s. (dále jen ČAVI) nabídnout možnost realizovat bezplatné vzdělávání zaměstnanců, také Vaší společnosti.

  • Jednání o konkrétní pomoci pražským podnikatelům

    31.03.2020 / Aktuální téma

    Aktuální peníze pro živnostníky, řešení svízelné situace v nájemních vztazích, nemožnost práce pro řemeslnou a jinou podnikatelskou sféru, stop veřejných zakázek a potřeba ustavit na úrovni hlavního města skupinu, která bude usilovat o hospodářské řešení dopadů epidemie Covid19 – to vše jsou hlavní témata pokračujících jednání s vybranými politickými představiteli Magistrátu hl. m. Prahy.

  • Nouzový stav - COVID 19 - právní dopady a ochrana III.

    30.03.2020 / Aktuální téma

    Ekonomické pobídky. Česko řeší, jak zabránit prudkému útlumu ekonomiky. Kvůli šíření koronaviru platí nouzový stav, který má přímý dopad na podniky z mnoha odvětví tuzemského hospodářství. Odborníci proto vedle opatření, jejichž cílem je zvýšit ochranu zdraví všech obyvatel České republiky, začali řešit i možnosti, jak zabránit obrovským ekonomickým škodám. Vláda proto postupně představuje jednotlivá opatření státních kompenzačních balíčků.

  • Pandemie koronaviru – zatěžkávací zkouška i pro pražské podnikatele

    26.03.2020 / Aktuální téma

    Ve čtvrtek 26. března se na půdě Hospodářské komory hl.m.Prahy (HKP), kterou zastupoval místopředseda představenstva, Petr Michal a ředitel Úřadu komory, Zdeněk Kovář, uskutečnilo jednání se zástupci Magistrátu hl. m. Prahy, konkrétně s Jiřím Pospíšilem, předsedou pražské TOP 09 a předsedou regionálního sdružení ODS, Tomášem Portlíkem na téma pomoci pražským podnikatelům.

  • Nouzový stav - COVID 19 - právní dopady a ochrana II.

    25.03.2020 / Aktuální téma

    Odpovědnost za škodu a její náhrada v souvislosti s pandemií koronaviru; praktický právní manuál

  • Nouzový stav - COVID 19 - právní dopady a ochrana I.

    19.03.2020 / Aktuální téma

    Povinnost zaměstnavatele; Dopady překážek na straně zaměstnanců; Dočasný pokles potřeby pracovní síly; Převedení zaměstnanců; Vyšší moc...co to znamená a jak se s tím vypořádat se dočtete níže.

  • Aktuální informace pro podnikatele v souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19

    13.03.2020 / Aktuální téma

    Hospodářská komora ČR nadále jedná s čelnými představiteli státu, se kterými diskutuje možná opatření ve vztahu k českému hospodářství. Současně projednává vhodné a účelné kompenzace pro podnikatele a živnostníky, kteří v důsledku koronavirové infekce a návazných nucených preventivních opatření jsou výrazně limitováni ve svých ekonomických aktivitách.

  • Preventivní opatření s cílem snížit rizika spojená s šířením infekce koronavirem

    10.03.2020 / Aktuální téma

    Hospodářská komora hl. m. Prahy (HKP), která je zřízena ve smyslu zák. č. 301/1992 Sb., přijala preventivní opatření s cílem snížit rizika spojená s šířením infekce koronavirem. Stručný výčet některých opatření uvádíme níže. Považujeme v tuto chvíli za nezbytné minimum, které bude pravděpodobně potřebné v reakci na případné šíření infekce.

  • Malíři z Cechu pomáhají dobré věci

    27.02.2020 / Nezařazeno

    Rok 2020 je rok dobrých skutků a poctivého řemesla, aspoň podle Cechu malířů, lakýrníků a tapetářů ČR. Malíři z Cechu pomůžou dobré věci, zkrášlí dětem v Unhošti Dětský domov

Filtrovat

od 19.04.2024
do 19.04.2024
Všechny rubriky
Filtrovat